Lietuviškai | English

NAUJIENOS

2016-03-08

MOBILUS KELIO BŪKLĖS NUSTATYMO PRIETAISAS MARWIS- UMB


Įrangos aprašymas

Pagal kelių meteorologinio tinklo reikalavimus, jutikliai montuojami ant transporto priemonės.
MARWIS-UMB paskirtis - nustatyti vandenį, ledą ir sniegą, o taip pat sukibimo koeficientą, kai transporto priemonė juda. Atstumas tarp jutiklio ir kelio turi būti vienas, arba du metrai.

Prietaisas naudoja infraraudonuosius spindulius. Keturi spinduliuojantys diodai ir du priimantys diodai nustato atspindį nuo kelio paviršiaus prie skirtingų bangos ilgių. Remiantis skirtingomis skirtingų medžiagų spektrinėmis savybėmis, pavyzdžiui, vandens ir ledo, yra nustatoma kelio būklė.

MARWIS-UMB pateikia kelio paviršiaus temperatūros, rasos taško temperatūros, santykinės drėgmės prie kelio paviršiaus temperatūros, vandens plėvelės storio, kelio būklės, procentinio ledo kiekio ir sukibimo koeficiento reikšmes.

Didejant ledo dalelių kiekiui ant kelio paviršiaus, sukibimo koeficientas krenta, ir tokiu būdu jis gali būti laikomas lemiamu kriterijumi profilaktiškai tvarkyti kelią.

Dėka atviro protokolo, MARWIS-UMB gali būti lengvai integruotas į esamą eismo stebėsenos ir priežiūros sistemą. Taip pat MARWIS-UMB gali tiesiogiai bendrauti su automobilio valdymo sistema, barstančia reagentą.

Duomenų perdavimas vyksta binariniu UMB protokolu.


Kelio paviršiaus temperatūra

Kelio paviršiaus temperatūra yra matuojama įmontuotu nekontaktiniu jutikliu.


Rasos taško temperatūra

Rasos taško temperatūra – tai temperatūra, kurioje dabartinis dalinis vandens garų slėgis yra lygus sočiųjų garų slėgiui, kuriam esant prasideda kondensacija , pavyzdžiui, rūkas.


Santykinė drėgmė prie kelio paviršiaus temperatūros

Santykinės drėgmės apskaičiavimas prie esamos kelio paviršiaus temperatūros, atliekamas remiantis kelio paviršiaus absoliučia drėgme ir temperatūra. Jis gali būti galimo rasos ar šerkšno iškritimo indikatorius.


Vandens plėvelės storis

Vandens plėvelės storis matuojamas nekontaktiniu optinės spektroskopijos metodu. Vandens plėvelės storis rodo vandens kiekį skystame pavidale.


Kelių būklė

Kelio paviršiaus būklė nustatoma, remiantis vandens plėvelės storio, kelio paviršiaus temperatūros ir procentinio ledo kiekio matavimais. Jutiklis nustato kelio būklę: sausa, drėgna, šlapia, sniegas / ledas, kritinė drėgmė, šlapia ir reagentai.

atgal į pradžią